Danfoss Optyma™ Plus INVERTER: Kapacitetsmodulering i ett enkelt och adaptivt paket

News-OptymaPlusInverter-CondensingUnits Optyma™ Plus INVERTER kombinerar vår marknadsledande expertis inom konstruktion av luftkylda aggregat med de unika fördelarna med steglös varvtalsstyrd scrollteknik. Resultatet är 25 % högre energieffektivitet i ett adaptivt paket för kyltillämpningar med medelhöga och höga temperaturer inom ett intervall på 2 till 9 kW med R407A/F och R404A.

- den 15 mars 2016 Efter Commercial Compressors

Mångsidig, energisparande, kraftfull

Det luftkylda aggregatet Optyma™ Plus INVERTER kombinerar användarvänlighet och energieffektivitet med den senaste varvtalsstyrda scrolltekniken från Danfoss. Optyma™ Plus INVERTER är idealisk för kylrum, kyldiskar, jäsrum och allmänna kyltillämpningar och erbjuder både optimal kyleffekt och större energibesparingar för livsmedelshandeln och närbutiker. Allt i ett adaptivt paket som är enkelt att installera. Dessutom har Optyma™ Plus INVERTER  den bästa SEPR-värdet med kapacitetsmodulering och smart konstruktion.

Egenskaper av Optyma™ Plus INVERTER:

  • Danfoss varvtalsstyrda scrollkompressorer och omformare är injusterade för att fungera tillsammans i ett brett utbud av kyltillämpningar
  • IDV-teknik förbättrar effektiviteten vid delbelastning och ger mindre påfrestning på komponenterna 
  • En och samma modell passar flera tillämpningar och val av modell är enkelt och säkert, särskilt i känsliga tillämpningar där belastningarna ändras snabbt
  • Installationen av en Optyma™ Plus INVERTER är enkel. Förinställda parametrar och Modbus-kommunikation gör att uppstart och underhåll av det luftkylda aggregatet går snabbt och enkelt
  • Elektronisk regulator möjliggör snabb och korrekt diagnostik 
  • Inbyggda kompressorskyddsfunktioner
  • Steglös kapacitetsmodulering 
  • Energieffektiv 
  • I överstämmelse med F-Gas och Eco Design 

 

 

Steglös kapacitetsmodulering

Modulering från 30 till 100 rps ger 20–30 % högre energieffektivitet jämfört med luftkylda aggregat med fast varvtal.

Effektförhållandet 3,5:1 hos Danfoss Optyma™ Plus INVERTER medger en kontinuerlig anpassning av kylningskapaciteten efter kylningsbehovet. Variabel drifthastighet säkerställer att temperaturen hålls på korrekt nivå utan att slösa på energi och stödjer ett brett utbud av kyltillämpningar. Detta är särskilt viktigt för tillämpningar med höga dagstemperaturer och stora belastningsförändringar. Det är också ovärderligt när det gäller att bibehålla exakt temperatur och fuktighet vid användning av flera förångare.

Kraftigt reducerad start/stopp-funktion och korta cykler minimerar påfrestningen på kompressormotorn, vilket resulterar i ökad driftsäkerhet och längre livslängd för systemet.

 

 

Optyma Plus Inverter Illustration: Temperaturinställning med on-off kompressor eller kompressor med variabelt varvtal

 

Överlägsna energibesparingar och låg startström

En kompressionsprocess med variabelt varvtal är en effektiv konstruktion. Den kombinerar optimal kylningskontroll och enastående energieffektivitet. Den höga förångningstemperaturen upprätthåller exakta temperaturnivåer, kräver färre avfrostningscykler och ger större energibesparingar. Dessutom reducerar värmeväxlaren med mikrokanaler energiförbrukningen ytterligare.
Kompressorn startar med minimalt varvtal, vilket ger låg startström och bidrar till att minimera enhetens påverkan på elnätet. Detta kan leda till en reducering av kostnaderna både för förbrukad el och elabonnemanget.

 

 

 

Socialisera Delta

Vill du diskutera med oss?

Lär känna oss och delta i samtalet